לוי נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב "הפול"
|
ת"א בית משפט השלום אשדוד |
1149-09
26.10.2010 |
|
בפני : גיל דניאל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אבי לוי |
: המאגר הישראלי לביטוחי רכב "הפול" |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לעיון חוזר בהחלטה מיום 16.9.2010 בנוגע למינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום הנוירולוגיה בנוסף למומחה האורטופד שכבר מונה בהסכמת הצדדים ואשר קבע נכות אורטופדית בשיעור של 40% לצמיתות.
לטענת ב"כ התובע, בחוות דעת המומחה המוסכם בתחום האורטופדיה ד"ר פריטש נקבע, כי קיימת הפרעה מוטורית וסנסורית משמעותית לפי העצב האקסילרי והמוסקולוקוטנאי וחולשה בולטת של כוח ה- EXTERNAL ROTATION .
קביעה זו, לטענתו, מעידה על כך כי התובע סבל מפגיעה בתחום הנוירולוגיה ויש בה כדי להציג ראשית ראיה לקיומה של נכות בתחום זה.
לשיטתו, החלטת בית המשפט אשר ניתנה ביום 16.9.2010 הינה מוטעית מאחר וחוות דעת האורטופד לא עמדה בפניו בעת מתן החלטתו.
מנגד, טוען ב"כ הנתבעת, כי חוות דעת ד"ר פריטש עוסקת בנכות בתחום הנוירולוגי שמקורה בפגיעה האורטופדית, ומאחר וד"ר פריטש התייחס כבר בחוות דעתו גם להיבט הנוירולוגי (הפגיעה העצבית) של הפגיעה האורטופדית של התובע, הרי שאין מקום למינוי מומחה נוסף בתחום הנוירולוגיה.
לאחר שעיינתי בחוות דעת המומחה האורטופד ולאור הגישה הליברלית הנוהגת בכל הקשור למינוי מומחים, שהרי אי מינוי המומחה יחסום דרכו של התובע להוכיח טענותיו בתחום הנוירולוגי, ואין בידי בית המשפט לקבוע ללא חוות דעת רפואית אם קיימת נכות כאמור, והאם הינה חופפת לנכותו האורטופדית - הריני קובע כי יש למנות מומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום הנוירולוגיה.
אני ממנה כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום הנוירולוגי את דר'/פרופ' אהרונוביץ בוריס מהכתובת: רחוב שמואל שניצר 2/50 רמת אביב 69583, טלפון: 03-6959686, 03-6436817.
המומחה יקבע ממצאים לגבי מצבו הרפואי של התובע בעקבות האירוע מיום 6.9.2008 ובמיוחד יתייחס ל:
א. האם לוקה התובע כיום בנכות, ואם כן, לאיזה תקופה ומה שיעור הנכות.
אם קיימת נכות – האם חופפת, כולה או חלקה, לנכות שנקבעה על ידי המומחה בתחום האורטופדיה.
ב. המומחה יתייחס לקשר שבין התאונה ובין המצב התובע נכון להיום.
ג. האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן - מה הם
סוגי הטיפולים ומה היא העלות המשוערת של טיפולים אלה .
ד. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד.
בעלי הדין רשאים להעביר למומחה כל מסמך רפואי שבידיהם למעט חוות דעת מומחים מטעמם.
המומחה יציין בחוות דעתו אילו מסמכים היו בפניו לצורך מתן חוות הדעת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|